De deelnemende verenigingen hebben in april/mei de NTTB verenigingsmonitor ingevuld. In totaal hebben 75 verenigingen deze monitor volledig afgerond. Inmiddels is het benchmark dashboard voor deze verenigingen klaar.

Zij kunnen inloggen in de benchmark door te klikken op de link https://verenigingsmonitor.nocnsf.nl en hebben daarover een mail ontvangen.

Inzicht
Alleen de vereniging krijgt inzicht in de door de vereniging ingevulde antwoorden. In het benchmark-dashboard is het namelijk alleen mogelijk om een vergelijking te maken met een groep van minimaal 5 andere verenigingen. Daarnaast krijgen medewerkers van de NTTB inzicht in de antwoorden, mits dit noodzakelijk is voor hun werkzaamheden. Bijvoorbeeld voor Verenigingsontwikkeling.

Dit jaar hebben acht sportbonden deelgenomen aan deze monitor. Data van verenigingen van deze sportbonden is dus zichtbaar in deze benchmark. De sportbonden zijn: Hockeybond, Zwembond, Korfbalverbond, Gymnastiekunie, Roeibond, Base en Softball Bond, Schaatsbond en Volleybalbond en wij!

Webinar over het dashboard
Na de oplevering van het dashboard hopen we dat verenigingen snel veel waardevolle inzichten kunnen opdoen in het dashboard. Om jullie daarbij te helpen, organiseren we samen met de andere sportbonden op 1 november om 19.30 uur een webinar. Tijdens dit webinar leggen we uit hoe het dashboard is opgebouwd, hoe het navigatiemenu werkt, op welke manier je de grafieken leest en hoe je filters toepast. Hierna bekijken we de gegevens van één fictieve vereniging en leggen we uit wat de resultaten in de grafieken voor deze vereniging betekenen. Tijdens het webinar kun je vragen stellen.

Aanmelden voor webinar
Je kunt je aanmelden voor het webinar via deze website (link via de Schaatsbond). Het is slim om voorafgaand aan het webinar alvast een account aan te maken voor het dashboard en in te loggen. Je kunt dan het alvast kijken of er onduidelijkheden zijn en of je vragen hebt. Deze vragen kun je dan meesturen met de aanmelding. Ook kun je dan tijdens het webinar zelf gelijk uitproberen wat er tijdens het webinar wordt uitgelegd. Er kunnen meerdere personen van één vereniging tegelijkertijd inloggen op één account.

Meer informatie + een introductiefilm is terug te vinden op onze webpagina https://www.nttb.nl/kenniscentrum/verenigingsmonitor/.
Als je nog vragen hebt over de benchmark, over de monitor of over verenigingsondersteuning/ontwikkeling kun je contact opnemen met Ineke de Graaf (graaf@tafeltennis.nl, 06 212 82 052).

In april 2022 gaan we de Verenigingsmonitor weer openzetten. Hopelijk mogen we dan weer op jullie rekenen!