Britt Eerland is bezig aan een geweldig ITTF Europe Top 16 toernooi. Ze plaatste zich zondagochtend ten koste van Polcanova overtuigend voor de finale van het prestigieuze toernooi in Zwitserland. Ze speelt zondagmiddag om 15.55 uur tegen de winnares van het duel Margaryta-Petrissa. Die wedstrijd is live te bekijken. Lees hieronder hoe Britt zich plaatste voor de finale.

1e ronde
Voor Britt Eerland is het de tweede keer dat ze mag meedoen aan het toernooi waarin de beste speelsters het traditioneel gezien tegen elkaar opnemen. Vorig jaar was ze in de eerste ronde uitgeschakeld en nu had ze wederom een zware loting: In de eerste ronde was ze gekoppeld aan Bernadette Szocs, de nummer 22 van de wereld die in 2018 de Top 16 won. Een enorm zware loting, maar Britt speelde zaterdag geweldig tegen de Roemeense ster en won overtuigend met 4-1! “Mijn service was erg goed, maar ik moest al mijn mentale kracht gebruiken om haar te verslaan”, vertelde Britt aan de ETTU. “Bernadette is het soort speler dat nooit opgeeft. Zelfs als je een voorsprong hebt, ben je verre van veilig. Ze geeft geen cadeaus: je moet hard werken voor elk punt. Bovendien is ze erg gevaarlijk in ‘mind’-games. Ik moest kalm blijven en me op mijn eigen spel concentreren.”

Kwartfinale
In de avond speelde Britt de kwartfinale tegen de zeer ervaren Lian Ni Xia uit Luxemburg en ook deze wedstrijd won onze best geplaatste speelster uit Nederland. In een zeer spannende wedstrijd van hoog niveau was Eerland opnieuw de beste. In blakende vorm versloeg ze Lian Ni Xia met 2-4, waardoor ze zich plaatste voor de halve finale.

Halve finale
In de halve finale trof Eerland zondagochtend wederom een Europese topper, wat uiteraard logisch is op de Top 16: Sofia Polcanova. De Oostenrijkse staat 14e op de wereldranglijst, maar daar had Eerland geen boodschap aan. Eerland nam een 2-0 voorsprong, die volgens de commentatoren bezig was aan ‘misschien wel haar beste toernooi uit haar carrière’. “Eerland moest top zijn om Polcanova uit te schakelen en dat zou zomaar kunnen gebeuren vandaag want ze speelt toptafeltennis”, zo sprak de enthousiaste commentator. Gesteund door Li Jiao als coach zette ze de nummer 3 van vorig jaar behoorlijk onder druk. De als eerste geplaatste Oostenrijkse kwam terug tot 2-1, maar Eerland nam een 3-1 voorsprong. “Deze Nederlandse trein stopt nog lang niet”, zo luidde het commentaar en dat klopte. “Ze pakte de vierde game, waardoor de 4-1 zege een feit was.