Wat te doen met tafeltennisevenementen en de uitbraak van het coronavirus? De Tafeltennisbond volgt de adviezen van de officiële instanties.

Noord-Brabant
Vanwege de door de autoriteiten voor Noord-Brabant aangegeven mogelijk ontwrichtende ernst van de situatie adviseert NOC*NSF haar leden om gevolg te geven aan de oproep van de veiligheidsregio’s om in Noord – Brabant alle evenementen – waaronder sportwedstrijden – tot en met komend weekend af te gelasten. Dit advies geldt voor alle sportclubs in Noord-Brabant en zowel voor thuis- als uitwedstrijden.

Daarmee wordt de inwoners van Noord-Brabant de gelegenheid gegeven om mee te werken aan het beperken van de onderlinge sociale contacten. De oproep tot deze forse beperking van de sociale contacten geldt alleen voor Noord-Brabant en vooralsnog tot en met maandag 16 maart 2020.

Toernooien, competities en evenementen
Er is op dit moment geen landelijke maatregel om evenementen af te gelasten. De NTTB volgt deze lijn. Lokale organisatoren maken hun eigen afweging en als zij besluiten tot afgelasting dan steunt de NTTB die maatregel. Ook wordt geadviseerd coulant om te gaan met afmeldingen (dat wil bijvoorbeeld zeggen geen boetes).

Afgelastingen

competitie Zuidwest
– Para Ranglijst toernooi Duiven
– …

Op dit moment kan de situatie snel verandere. Blijf de berichtgeving volgen. Informeer zelf bij de organisator of het toernooi doorgaat. Blijf thuis als de adviezen van de overheid dat van je vragen.

Zie hier het eerdere bericht met algemene adviezen van de officiële instanties.