Donderdag 30 september om 9:00 uur stonden de dames startklaar om de strijd met Frankrijk aan te gaan. Frankrijk had net als Nederland gewonnen van Turkije. De winnaar van de wedstrijd tussen Frankrijk en Nederland speelt morgen verder in de kwartfinale van het EK.

Shuohan Men beet het spits af. En dat deed ze zeer verdienstelijk. Ze won de eerste game met 14-12 tegen Prithika Pavade. Deze pas 17-jarige Française deed onlangs mee aan de Olympische Spelen in Tokio en staat momenteel nummer 1 op de Europese ranglijst in de categorie U18. De tweede game ging met 11-8 naar Pavade, maar in de derde game stond Shuohan op voorsprong van 9-6. Wellicht was het de spanning of de klasse haar tegenstandster, maar de game ging met 11-9 naar Frankrijk. Ook de vierde game was voor Frankrijk, dat daardoor leidde met 1-0.

Aan Emine Ernst de zware taak om de stand gelijk te trekken tegen Jia Nan Yuan(WR90). Alhoewel Emine goed speelde op haar eigen servicebeurten, kreeg ze de service van Jia Nan niet goed genoeg onder controle. Dit resulteerde in een 3-0 verlies (11-8, 11-8, 11-5).

Ook Sanne speelde een goede wedstrijd. Ze begonnen gespannen aan de eerste game en keek daardoor tegen een 8-0 achterstand aan. Hiervan wist ze zeer goed te herstellen, maar moest de gamewinst(11-8) toch laten aan Audrey Zarif(WR133). De daarop volgende twee games werden ook door de Française gewonnen(11-8 en 11-6) waardoor Frankrijk zich plaatste voor de kwartfinale.

Bondscoach Marcel Kraa kijkt met een tevreden gevoel terug: “De Fransen waren sterker, maar de dames zijn de strijd volledig aangegaan en hebben het maximale eruit gehaald”.

Door tweede te worden in de poule, behoort dit debuterende team bij de beste 16 teams van Europa. De kwartfinalisten van dit EK hebben zich automatisch gekwalificeerd voor het WK, dat gepland staat voor 2022 in China. Naast deze kwartfinalisten worden er nog 4 teams aangewezen op basis van rating. Nederland behoort daardoor zeker bij de kanshebbers.