Het damesteam is er op woensdagochtend 29 september in geslaagd om Turkije te verslaan met 3-2. Een zeer knappe teamprestatie aangezien het Turkse damesteam op papier sterker is. De laatste keer dat het Nederlands damesteam een interland won van Turkije was in 2017, met Li Jie, Britt Eerland en Kim Vermaas.

Namens Nederland beet Emine Ernst het spits af tegen Sibel Altinkaya(WR185). Emine wist de eerste game te winnen met 11-8, maar verloor daarna de grip op de wedstrijd. In de tweede partij begon Shuohan Men een beetje gespannen aan de wedstrijd. Shuohan vocht zich er goed doorheen en trok de stand gelijk door met 3-2 te winnen van Simay Kulakceken (11-4, 9-11, 11-5, 6-11, 11-8).

Bij een gelijke stand van 1-1 was het de beurt van Sanne de Hoop. Zij nam het op tegen Gul Pembe Ozkaya(WR625). Deze wedstrijd werd met 3-0 gewonnen door de Turkse.

In de vierde partij was Shuohan Men beduidend sterker dan haar opponent Sibel Altinkaya en trok de partij met 3-0 naar haar toe. Aan Emine Ernst de taak om het beslissende punt te maken tegen Simay Kulakceken. De Turkse begon voortvarend en nam een 2-0 voorsprong door met 11-7 en 11-8 te winnen. Emine wist haar rust te bewaren en te vertrouwen op haar eigen kwaliteiten waardoor ze drie games op rij won (11-9, 11-5 en 11-6).

“We hebben van tevoren afspraken met elkaar gemaakt en daarna zijn de dames de strijd volledig aangegaan. Ze zijn bij zichzelf gebleven en hebben alles gegeven. Als coach is het geweldig om deze ontwikkeling binnen dit nieuwe team te zien”, sprak de tevreden bondscoach Marcel Kraa na afloop.