De Final Four, waarin de beste clubs uit de eredivisie speelden om de Eredivisiecup en de overige landelijke divisies om de NTTB Beker, wordt vanaf dit seizoen (2019-2020) niet meer gehouden.

Zowel de belangstelling voor de Eredivisiecup als de NTTB Beker was de laatste jaren minder dan verwacht. Voor de Eredivisiecup kwamen niet alle teams in hun sterkste opstelling en het aantal inschrijvingen voor de NTTB Beker was zeer gering. In 2018 is er geprobeerd met vrije inschrijving door damesduo’s nieuwe animo te creëren, maar dat leverde slechts een deelname van vier koppels op.  Ook was de publieke belangstelling voor dit evenement de laatste jaren gering.

Besloten is dan ook om met ingang van dit seizoen niet meer te spelen om de Eredivisiecup. Voor de NTTB Beker kiezen we voor een andere opzet, die nog nader uitgewerkt wordt.  Zowel bij de heren als de dames wordt gespeeld in vrij samen te stellen duo’s (alle niveaus uitgezonderd eredivisie). Bij voldoende animo worden er ook regionale voorronden gespeeld. Het toernooi is verplaatst naar het voorjaar. Begin 2020 zal meer informatie bekend zijn en de inschrijving open gaan.