Net nadat de dames hadden gewonnen van Turkije, mochten de heren de strijd aangaan met de potentiële titelkandidaat Frankrijk. Daar waar gisteren tegen Rusland nog een game werd gewonnen en er mogelijk meer in had gezeten, hadden de heren het vanmiddag heel zwaar tegen Frankrijk.

In de eerste wedstrijd stond Gabrielius Camara tegenover de 22-jarige Alexandre Cassin(WR144). Gabrielius kwam de eerste game heel goed mee, maar miste op 9-9 net de rust om de game in winst om te zetten. In de tweede en derde game liet de Fransman zijn klasse zien en bracht zijn team op een 1-0 voorsprong.

Het was nu de beurt aan Kas van Oost om te laten zien wat hij in huis had tegen voormalig Europees kampioen(2016) Emmanuel Lebesson(WR39). Kas kon het niveau in twee games lang bijbenen, maar kwam op het einde te kort.

De derde wedstrijd ging tussen Milo de Boer en Can Akkuzu(WR82), die al een bronzen medaille won met op het EK teams in 2019. Helaas lukte het Milo niet om zijn eigen spel goed te kunnen spelen en ook hij verloor met 3-0.

Bondscoach Titus Damsma beschouwt dit EK als een leerzame ervaring voor deze jonge jongens. Zijn reactie: “Zoals verwacht was Frankrijk een maatje te groot, maar al met al hebben ze goed tafeltennis laten zien en hebben ze zich kranig geweerd op dit Europese topniveau”.