Op dinsdag 28 september startte voor de Nederlandse heren het Europees Kampioenschap in Roemenië. Het Nederlands herenteam, bestaande uit Kas van Oost, Gabrielius Camara, Milo de Boer en Barry Berben, mocht in de eerste wedstrijd aantreden tegen Rusland. Alhoewel de wedstrijd met 3-0 werd gewonnen door de Russen, hebben de heren goed tegenstand geboden.

Kas van Oost trapte af tegen Vladimir Sidorenko(WR176) en pakte brutaal de eerste game met 11-8. In de tweede game zette de Rus een tandje bij en won met 11-3. De laatste 2 games gingen met minimaal verschil (11-9 en 11-9) naar Sidorenko waardoor Rusland op een 1-0 voorsprong kwam.

Foto: ETTU Official

In de tweede wedstrijd stond Gabrielius Camara tegen Kirill Skatchkov(WR53). Nadat hij de eerste game verloor met 11-8, kwam hij in de tweede game goed mee tot 10-10. Helaas was het de Rus die de game met 12-10 won en de Russen op 2-0 voorsprong bracht, door ook de derde game (11-5) te winnen.

Vervolgens kwam Milo de Boer in actie tegen Maksim Grebnev(WR540). Milo kwam op voorsprong, maar op 10-10 kwam de Rus langszij en pakte de eerste game met 12-10. In de tweede game liet de Rus zijn kwaliteiten zien en won met 11-4. Tijdens de derde game knokte Milo zich na een grote achterstand goed terug, maar het was net niet genoeg om de game te winnen (12-10).

Het jongste team op het EK, vlak voor het oplopen voor de 1e wedstrijd

De vier debuterende jongens vormen, met een gemiddelde leeftijd van 16,5 jaar, het jongste team op dit EK. “Het belangrijkste oel is dan ook ervaring opdoen en daarnaast is het van belang, tegen deze sterke tegenstanders, om te blijven strijden voor elk punt. En dat hebben ze alle drie heel goed gedaan”, aldus bondscoach Titus Damsma.

Morgen om 12:00 uur zullen de heren spelen tegen Frankrijk op tafel 1. Ook deze wedstrijd is live te volgen via https://www.ettu.tv/en-int/page/home-ettu.