De kans is zeer groot dat de Dutch Open Para 2020 geen doorgang vindt in verband met corona. Het evenement, dat gepland stond voor november 2020, wordt door de ITTF waarschijnlijk van de kalender gehaald. De definitieve beslissing valt op 23 juni, wanneer de Wereld Tafeltennisbond een vergadering belegt over parasportevenementen.

Na een succesvolle eerste editie in 2019, stond de tweede editie gepland van 5 tot en met 8 november, wederom in het Groningse Stadskanaal. De International Table Tennis Federation (ITTF) heeft al laten weten dat de kans vrij groot is dat alle internationale paratoernooien dit kalenderjaar niet doorgaan vanwege gezondheidsredenen. Op 23 juni valt er een definitief besluit.

Argumenten ITTF
Een van de argumenten van de ITTF om de parakalender leeg te vegen, komt voort uit het feit dat sommige parasporters onderdeel uitmaken van een kwetsbare sportersgroep. Wat tevens meespeelt is dat de Dutch Open Para een kwalificatietoernooi is voor de Paralympics in Tokio in 2021. De wereldbond wil voorkomen dat er in het ene land wel selecties plaatsvinden en in het andere land niet. Daarom overweegt de ITTF om alle parasportevenementen wereldwijd dit kalenderjaar te annuleren.

Aan de eerste editie van de Dutch Open Para in 2019 deden ruim 200 sporters uit 36 landen mee en het enthousiasme was groot in Stadskanaal en omstreken. Het evenement zou in 2020 uitgebreid worden van drie naar vier dagen, van 5 tot en met 8 november. Maar de planning van de tweede editie was al onder voorbehoud, vanwege corona.

Na het besluit van de ITTF zullen we uiteraard via onze kanalen communiceren wat de uitkomst is van het overleg.