Het WK voor Team 2020 wordt eind maart gespeeld in het Zuid-Koreaanse Busan. Zowel de heren als dames van TeamNL doen mee en de begeleiding is rond. Li Jiao (foto), die tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi (OKT) als speelster optrad, coacht daar het damesteam. Door het stoppen van Technisch Directeur Paul Haldan zal Bondsdirecteur Achim Sialino de taak van chef d’équipe vervullen. Marcel Kraa neemt de begeleiding van de herenploeg voor zijn rekening.

Stefan Heijnis (Hoofdbestuurslid topsport):
“Ik ben blij dat wij snel tot een nieuwe taakverdeling zijn gekomen. Jiao, die het damesteam tijdens het OKT incidenteel als speelster heeft kunnen versterken, is weer terug in haar functie als damescoach. Marcel Kraa neemt de begeleiding van de herenploeg voor zijn rekening en die keuze is gebaseerd op twee argumenten. Ten eerste moeten wij Danny Heister vervangen die eerder had aangegeven niet meer beschikbaar te zijn voor deze functie. Ten tweede is ons herenbudget van 2020 beperkt: we hebben geen ruimte om externe trainers in te huren. Het herenteam begrijpt deze afweging en staan achter de keuze voor Marcel Kraa.“

Het WK voor Teams 2020 wordt gespeeld in Busan, Zuid-Korea. De Nederlandse dames zijn geplaatst voor het hoofdtoernooi, de heren spelen in de tweede categorie. Bekijk een lijst met alle gekwalificeerde teams. Alle actuele informatie is te lezen op de site van het toernooi. De wedstrijden worden gespeeld van 22 tot en met 29 maart.

De herenploeg bestaat uit de volgende ingeschreven spelers: Rajko Gommers, Ewout Oostwouder en Laurens Tromer, de damesploeg uit Li Jie, Kim Vermaas, Britt Eerland en Emine Ernst.