De Tafeltennisbond heeft een nieuwe Privacyverklaring. Aanleiding is de NTTB App, waarin alle leden zelf privacy-instellingen kunnen beheren. Daarvoor was het nodig de grondslagen voor verwerking van gegevens te herzien. Immers, als iemand zijn instellingen wijzigt, mag dit geen onwenselijke gevolgen hebben voor bijvoorbeeld competitiewedstrijden of toernooien. Daarin moet immers altijd zichtbaar zijn wie de tegenstander is, een speler kan dus niet anoniem zijn.

Daarom is nog eens goed gekeken onder welke grondslagen van de Privacywet de NTTB gegevens kan verwerken. De meest relevante voor de NTTB zijn:

  1. Toestemming
  2. Noodzakelijk voor het uitvoeren van een overeenkomst
  3. Gerechtvaardigd belang

1. Toestemming
Alle gegevensverwerkingen die de NTTB uitvoert waarvoor toestemming nodig is, kan elk lid zelf aangeven in de NTTB App of middels een schriftelijke toestemmingsverklaring. Standaard staan alle toestemmingen op ‘uit’.

2. Noodzakelijk voor het uitvoeren van een overeenkomst
Het lidmaatschap is een overeenkomst. Wij verwerken hiervoor uw gegevens. Ook het deelnemen aan competities of toernooien is een overeenkomst. Anoniem deelnemen aan wedstrijden is niet mogelijk.

3. Gerechtvaardigd belang
Om onze sport te kunnen organiseren is het van belang dat we bepaalde persoonsgegevens bekend mogen maken. Denk aan de namen van functionarissen van de bond.

Alle grondslagen en gegevensverwerkingen staan toegelicht in de nieuwe privacyverklaring die u hieronder kunt lezen. De wijzigingen ten opzichte van de vorige versie zijn gearceerd.

Privacyverklaring – december 2021

Toestemmingsverklaring – december 2021