Maar liefst vijftien kandidaten deden er op zaterdag 21 december mee aan een verenigingscursus Scheidsrechter 3 bij Scylla in Leiden.

Alle vijftien kandidaten zijn geslaagd! Er waren 4 docenten en 1 coördinator van de NTTB aanwezig om deze cursus te geven.

Scheidsrechters van niveau 3, SR3, kunnen op drie manieren worden ingezet.

  • ​Als assistent-scheidsrechter, blokker, bij competitiewedstrijden in de eerste en eredivisie en tijdens nationale evenementen, NK en Masters, op aanwijzing van de bond. Zij assisteren de SR4 of SR5 bij het leiden van wedstrijden.
  • Als zelfstandig scheidsrechter bij toernooien en evenementen op afdelings- en verenigingsniveau op aanwijzing van de afdeling of vereniging.
  • Als arbitragecoördinator bij een vereniging waarbij je zowel tijdens als buiten wedstrijden als vraagbaak fungeert en andere arbitragezaken coördineert zoals SR1 en SR2.

Voordat er deelgenomen kan worden aan de opleiding dient men in het bezit te zijn van een Spelregelbewijs SR1 en/of diploma Scheidsrechter 2. Daarnaast is een bewijs van slagen voor de instapspelregeltoets nodig, die doorgaans op de dag van de opleiding vooraf wordt afgenomen.

Inschrijven kan via de NTTB Webshop onder ‘Opleidingen’.

Voor vragen kun je mailen naar opleidingen@tafeltennis.nl