Verenigingen met een eigen accommodatie of met een kantine in eigen beheer, die muziek ten gehore brengen, hebben te maken met een aantal wet- en regelgevingen.

Bij wet worden namelijk de rechten van artiesten en producenten beschermd. Dat betekent dat voor het ten gehore brengen van muziek een afdracht betaald moet worden. Draai je als vereniging bijvoorbeeld muziek in de kantine of speelzaal, dan ben je een afdracht verschuldigd aan de auteurs van muziek (Buma/Stemra) en aan de artiesten en producenten van muziek (Sena). Ben je niet aangesloten bij bovengenoemde organisaties, maar draai je als vereniging wel muziek, dan loop je het risico op een boete bij controle.

Buma/Stemra en Sena
De NTTB heeft een collectieve regeling met Buma/Stemra en Sena waarmee een korting kan worden verkregen op de jaarlijks te betalen afdracht.
Wil je jouw vereniging voor het komende jaar nog aanmelden, neem dan vóór 5 december 2020 contact op met Mariska de Boer, via boer@tafeltennis.nl
Maakt jouw vereniging al gebruik van de collectieve regeling maar breng je geen muziek meer ten gehore, meld je dan vóór 5 december 2020 af via bovengenoemd e-mailadres.