Inschrijving Moore DRV Cup bij Tafeltennisvereniging Arnemuiden geopend

De inschrijving voor de Moore DRV Cup, het toernooi dat geldt als dé seizoensafsluiter voor veel tafeltennissers in Zuidwest Nederland, is weer geopend. De sponsornaam mag dan veranderd zijn, de toernooiopzet is al jaren hetzelfde. De Moore DRV Cup is opengesteld voor seniorenspelers vanaf een D-licentie bij de heren of B-licentie bij de dames.

Het toernooi heeft een lange historie, want eerder werd het meerdaagse tafeltennistoernooi 27 edities onder de naam Hackenberg-Cup gespeeld. Na 10 jaar ABM ICT-Cup werd het toernooi twee jaar onder de naam Rijkse iT Cup gespeeld. Vanwege de overname van Rijkse iT door Moore DRV heeft het toernooi een nieuwe sponsornaam gekregen.

Uniek aan dit toernooi is dat spelers van verschillende licentieklassen tegen elkaar spelen. De nummers 1 t/m 4 van elke poule plaatsen zich voor de volgende ronde. De voorrondes worden gespeeld op vrijdag 26 april. Dinsdag 30 april, vrijdag 3 en vrijdag 10 mei. De halve finales zijn op de vrijdagen 17 mei en 24 mei. De finale vindt plaats op zaterdag 1 juni. Inschrijven is mogelijk tot en met 15 april. Spelers kunnen hun voorkeursdatum voor de voorronde aangeven.

De afgelopen jaren bleek het toernooi met ruim 60 deelnemers uit Zeeland, West-Brabant, Zuid-Holland en België in een behoefte te voorzien. Uiteindelijk trok Jurian de Kraker van TTV Yerseke aan het langste eind door in de finale te winnen van Tom de Wit van TTV Renata uit Eindhoven. Beide finalisten hebben voor deze editie opnieuw hun deelname toegezegd.

Moore DRV Super Final
Net als de afgelopen jaren zal er aansluitend op de Moore DRV-Cup een ‘Moore DRV Super Final gespeeld worden’ op zaterdag 8 juni waaraan tien spelers met een A t/m C-licentie op invitatie deelnemen, aangevuld met de twee finalisten van de Moore DRV Cup. Het toernooi lijkt hiermee in opzet op het TOP-12-toernooi waar in vroeger jaren door de beste Zeeuwse tafeltennissers om werd gestreden. Vorig jaar deden landelijke toppers als Michel en zijn zoon Milo de Boer mee aan het toernooi. Toen schreef De Boer senior het toernooi op zijn naam. Hoofdsponsor Moore DRV heeft voor deze ‘super finals’ voor de nummers 1, 2 en 3 geldprijzen van respectievelijk 150, 100 en 50 euro ter beschikking gesteld.

Inschrijven
Voor meer informatie of om in te schrijven, kun je contact opnemen met toernooileider Izak Heijboer: izakheijboer@live.nl / 06-18152029