Bij voldoende aanmeldingen gaan in september TT2 opleidingen van start in Middelburg en in Helmond/Eindhoven!

 

Tafeltennistrainer 2 is een echte trainersopleiding. Er wordt opgeleid tot trainer, met name jeugdtrainer. Men leert hier onder andere basiszaken over pedagogiek, didactiek, leiding geven en het voorbereiden en zelfstandig geven van trainingen of delen daarvan. Daarnaast worden natuurlijk ook de basistechnieken en -tactieken in het tafeltennis geleerd.

Deze opleiding bestaat uit 7 bijeenkomsten, enkele maanden stage lopen en het maken van enkele opdrachten in de praktijk. Tafeltennistrainer 2 is vooral geschikt voor mensen die beginnen met het trainersvak, bijvoorbeeld jeugd vanaf 16 jaar of vrijwilligers die al vaker bij de trainingen hebben geassisteerd.

Een Tafeltennistrainer 2 is vaak nodig tijdens lessen op scholen, tijdens trainingen op de club en kan ook uitvoerend lesgeven. Naast jonge en oudere jeugd wordt er ook aandacht besteed aan bepaalde doelgroepen zoals meisjes, para-sporters of ouderen.

Bij voldoende aanmeldingen willen we de TT2 op korte termijn starten in Middelburg en in Helmond/Eindhoven. Het is de bedoeling dat alle bijeenkomsten dit najaar plaatsvinden.

Aanmelden voor de TT2 opleiding Deelnemers kunnen zich, zonder betaling, aanmelden via de webshop middels deze link: Opleidingen – NTTB. Bij voldoende aanmeldingen start de organisatie. Er zal voor deze TT2 opleidingen een aanvraag gegaan worden bij het Sportakkoord. Hierdoor is het, als deze aanvraag gehonoreerd wordt, mogelijk een deel van de kosten terug te krijgen. Ook zal er gekeken gaan worden naar een aanvullende restitutie vanuit de NTTB/ZuidWest. We verwachten dat de restitutie (na het afronden van de opleiding) minstens 25% zal zijn.