**** NIEUW: DUO COMPETITIE JEUGD PER SEPTEMBER ******
Hierbij de aankondiging van een DUO JEUGD COMPETITIE in de afdeling ZuidWest.
Tijdens een korte inventarisatie bij de vereningen die momenteel deelnemen aan de flexibele Table Stars competitie bleek een aanzienlijk interesse in een volwaardige jeugd DUO competitie op zondag onder auspicien van de afdeling. Deze competitie komt, per september, naast de bestaande reguliere zaterdag competitie en tevens naast de flexibele Table Stars competitie (deze blijft gewoon bestaan). Als reden werd veelal genoemd dat sommige kinderen op zaterdag al andere bezigheden hebben, de tijdsduur van de reguliere competitiewedstrijden en de mogelijkheid om vanuit de succesvolle Table Stars door te kunnen stromen naar een vergelijkbare maar officiele competitie.
Bij deze nieuwe DUO jeugd competitie gelden de volgende uitgangspunten:
  • De wedstrijden vinden plaats op zondag en starten om 10:00 uur
  • De wedstrijden van 1 poule vinden plaats op 1 gemeenschappelijke wisselende locatie
  • Een poule zal regionaal worden ingedeeld (vergelijkbaar met TableStars, regio’s Oost, Midden en West)
  • De wedstrijddata zullen overeen komen met de wedstrijddata van de reguliere competitie, met dien verstande dat de data uiteraard op zondag zijn.
  • Uiteraard is de DUO competitie voor alle jeugd ongeacht leeftijd en rating (er komen meerdere klassen).
  • Spelers kunnen zich inschrijven voor alleen de zondag DUO competitie, maar ook voor zowel de reguliere zaterdagcompetitie en de DUO competiie
  • Spelers van de DUO competitie kunnen in principe ook invallen bij teams uit de reguliere zaterdagcompetitie (mits zij het beteffende team niet te zeer versterken).
Binnen NAS is voor de DUO Competitie jeugd een speciale competitie voor aangemaakt. Uiterlijke datum van inschrijving is 13 juni 2022.
Team kunnen per heden in NAS worden opgegeven. De benamingen zijn:
DUO Zondag 1 klasse
DUO Zondag 2 klasse
Voor vragen over deze jeugd DUO competitie kan men zich richten tot Ronald Brekelmans (jcl@nttb-zuidwest.nl) of Erik van Veenendaal (vanveenendaal@tafeltennis.nl).
Wij hopen door deze nieuwe competitievorm toe te voegen aan het huidige programma, een bijdrage te realiseren aan het weer laten groeien van het aantal jeugdteams in de competitie.