Succesvolle NTTB Zomercompetitie afgesloten

In de afgelopen weken is door ruim 60 deelnemers de eerste editie van de NTTB Zomercompetitie gespeeld. Deze werd georganiseerd op verzoek van de NTTB commissie “Nieuw wedstrijdaanbod”. Op 4 vrijdagen in de periode van 3 juni t/m 1 juli werd er in teams van 2 of 3 een wedstrijd gespeeld met maximaal 7 wedstrijden per tafel op een avond. Alle wedstrijden zijn gespeeld in de zalen van Belcrum in Breda en ODT in Roosendaal.

De hele opzet was erg flexibel. Deelnemers konden zelf kiezen of ze 1, 2, 3 of 4 keer wilden meedoen. Teams van 2 en 3 was allebei mogelijk en inschrijven kon tot een paar dagen voor de speeldag en er kon per weekend in wisselende teams worden deelgenomen. De wedstrijdleiding zorgde dat er iedere avond een wedstrijd kon worden gespeeld op, zo ver als mogelijk, vergelijkbare sterkte.
Bij een oneven aantal teams, werd er tussen 3 teams op 2 tafels een wedstrijd gespeeld.
Iedere speler van een team kreeg na afloop van een speelavond 3, 2 of 1 punt (3 punten bij teamwinst) waardoor er uiteindelijk een individueel eindklassement werd opgesteld.

De beste 15 spelers van de zomercompetitie staan hieronder. Michiel Brouws en Rene van Nijnatten van Smash wisten alle 4 wedstrijden van de zomercompetitie in winst om te zetten en krijgen binnenkort nog een klein aandenken voor deze prima prestatie.

Plaats

Naam

Vereniging

Punten

1

Michiel Brouws

Smash

12

2

Rene van Nijnatten

Smash

12

3

Steven Tang

Belcrum

9

4

VIcky Schijven

Belcrum

9

5

Niels van Vliet

Belcrum

8

6

Stijn van der Torre

Belcrum

8

7

Dylan Klaverveld

Vice Versa ’51

8

8

Jarno Bislick

Vice Versa ’51

8

9

Rens Dam

Vice Versa ’51

8

10

Rob van de Sande

Vice Versa ’51

8

11

Davey Nuijten

Belcrum

7

12

Ad Roverts

ODT

7

13

Jack Polderman

ODT

7

14

Robin Honcoop

Batswingers

6

15

Bep van den Broek

Belcrum

6

Wil je de opzet van de NTTB Zomercompetitie nog eens nalezen, kijk dan hier.
Alle deelnemers en uitslagen van de NTTB Zomercompetitie zijn te vinden in deze spreadsheet.

Het doel van de NTTB Zomercompetitie was om na de reguliere competitie een mogelijkheid te bieden voor meer wedstrijden in een flexibele opzet. De commissie “Nieuw wedstrijdaanbod” gaat binnenkort bekijken of deze opzet uitgebreid kan worden volgend jaar in andere regio’s. Er wordt ook nog een enquête on der deelnemers gehouden om te kijken welke zaken verbeterd kunnen worden.

Met vriendelijke groet,
Joost Schoenmakers